Programma

12.00 – 13.15

13.15 – 13.30

13.30 – 14.00

14.00 – 14.15

 14.15 – 15.15

15.15 – 15.30 

15.30 – 16.30

16.45 – 17.00

17.00 – 17.45

Vanaf 12.00 inloop. Melden bij servicebalie

Welkomstwoord Yvonne Burger

Keynote:  Rutger Slump 

Naar de workshopruimtes

Sessieronde I

Naar de workshopruimtes

Sessieronde II

Plenaire afsluiting door Raoul Schildmeijer 

Borrel:

 


Vanaf 12.00 uur | Melden bij servicebalie en ontvangst in Loods Goes

Ontvangst in het Nederlands Openlucht Museum

Het Nederlands Openluchtmuseum is zo’n 44 hectare groot en staat vol met allerlei authentieke en bijzondere gebouwen. Ieder gebouw heeft zijn eigen boeiende geschiedenis en interessante verhaal. 


13.15 uur - 13.30 uur | In Loods Goes

Welkomstwoord van Yvonne Burger - Dagvoorzitter

Yvonne Burger is hoogleraar bij het VU Center for Executive Coaching, executive (team) coach en toezichthouder. Aan de VU doceert ze in opleidingen aan coaches en begeleid ze (promotie) onderzoek naar voor coaches relevante vraagstukken. In haar praktijk levert ze met veel plezier een bijdrage aan samenwerkings- en ontwikkelvraagstukken in de top van publieke en maatschappelijke organisaties.  Ook schrijft ze graag over haar ervaringen en over onderzoek en heeft zitting in de Wetenschappelijke Raad van de Ooa.


13.30 uur - 14.00 uur | In Loods Goes

Yvonne Burger in gesprek met Rutger Slump

Rutger Slump is auteur van de autobiografische roman Hoofdstuk over het eerste revalidatiejaar van een herseninfarct. Hij ziet zijn verhaal als een manier om in gesprek te gaan over menselijkheid binnen goedbedoelende (zorg)systemen. Rutger is gewend om organisaties te begeleiden aan de menselijke kant van ondernemen, met een specialisme in innovatie en teams. Normaal vliegt hij in en uit, maar in het beschreven jaar moest hij blijven en liep hij tegen persoonlijke dilemma’s aan.


14.00 uur - 14.15 uur

Verzamelen in workshopruimtes


14.15 uur - 15.15 uur

Sessie ronde 1

Paul Kloosterboer / In Loods Goes

Mijn plek tussen de sterren

Onze ‘Body of Knowledge’ kun je zien als een sterrenstelsel van adviesconcepten, opvattingen en werkwijzen. ‘Mijn plek tussen de sterren’ is een spel om op ontdekkingsreis te gaan in dit sterrenstelsel. Zo word je je (nog) bewuster van welke ‘planeet of planeten’ je als adviseur ‘bent’, welke niet en waarom. ‘Mijn plek tussen de sterren’ is als prototype al verschillende malen met veel succes en plezier getest door groepjes adviseurs en is’ powered by’ de Wetenschappelijke Raad (WR) van de Ooa. Doe mee – en adviseer mee – met deze laatste try out voordat het spel definitief onderdeel wordt van het Ooa-gereedschap voor professionalisering!

Nanja Mol / Locatie De Kasteelboerderij - De Pronkkamer

Wat is de kwaliteit van de binnenkant?

Het fijnste onderdeel van het schrijven van dit boek vond ik de gesprekken met collega-auteurs. De herkenbaarheid, de kwetsbaarheid als adviseur, de verschillende perspectieven, de motiverende en hartverwarmende commentaren, de kritische noten, de persoonlijke feedback. Dat waren voor mij de meest waardevolle momenten. Dat het boek er is gekomen is prachtig maar het onderzoeken van de momenten waar de binnenkant “schuurt” en je naast je opdracht ook een hele kluif aan jezelf hebt, waren voor mij het meest waardevol.

Deze waardevolle gesprekken wil ik graag met meer collega’s voeren. Jij ook? Schrijf je dan in voor deze workshop.


Fer van den Boomen / Locatie De Kasteelboerderij - De Vlaskamer

Op het randje van buiten en binnen

In de workshop gaan we met dit onvermogen aan de slag. Eerst individueel, gericht op je eigen ontwikkeling.Daarna gezamenlijk, t.b.v. de ontwikkeling van de professie. Vanuit een positieve invalshoek spelen we met het randje: wat willen (durven?) we naar buiten brengen, en wat houden we toch liever voor onszelf?


Evelien Beentjes / Locatie - De Herenkamer

De wereld in paardenpraat

Een inkijkje in de binnenkant van mij als paardencoach. Wat zie, zeg en verzwijg ik? Basaal inzicht in paardentaal, hoe en waarom een paard spiegelt zal worden verteld. Foto’s en video fragmenten van paardengedrag zal ik hierbij ondertitelen, zodat je een beeld krijgt wat ik zie. Wat ik zeg en verzwijg, ik zal het je vertellen. De eigen paardenpraat of kantoorkudde verhalen van de deelnemers vormen de leidraad van een (p)aardige verdieping in het gesprek of zal ik zeggen van het gehinnik? Na deze korte workshop, kijk je anders naar de wereld, je rijdt nooit meer een weiland met paarden voorbij zonder te zien. Wat je er over zegt of verzwijgt is aan jou.



Gertjan Schuiling / Locatie - Het Zeeuws Kerkje

Reflexief-dialogisch onderzoek

Reflectie naar jezelf toetrekken. Als begeleider de situatie aanvoelen met alles wat je hebt, je ervaring, je theorie, je lijf. Reflectie als weerspiegeling. Ik zal enkele momenten vertellen hoe dit in de opdracht en tijdens het schrijven speelde. En dan nodig ik je uit zelf een moment te onderzoeken:
 – Waarop iets in je protesteert terwijl je professioneel je werk denkt te doen;
 – Wat dit protest mogelijk weerspiegelt van het vraagstuk waarvoor je te hulp bent geroepen;
 – Wat je van deze ervaring in communicatie brengt met je cliënt, en wanneer;
 – En vooral ook: hoe je er over schrijft, om te ontcijferen wat je innerlijke proteststem te zeggen heeft. 

Met als doel beter te kunnen luisteren naar de stemmen van andere


15.15 uur - 15.30 uur

Verzamelen in workshopruimtes


15.30 uur - 16.30 uur

Sessie ronde 2

Idem aan sessie ronde 1.

  • In plaats van Paul Kloosterboer – Martijn Janssen – “Als je het zeker weet, is dit niets voor jou”
  • In plaats van Gertjan Schuiling – Sandra van Kolfschoten –“Hoe hartcore ben jij”


Sandra van Kolfschoten - In Loods Goes

Hoe heartcore ben jij?

We kijken wat bij jou resoneert. Het lijkt een beetje op meebewegen op wat zich aan dient. Het lijkt willekeurig. Het is van levensbelang. In deze workshop onderscheiden we de Warriors van de Watjes. Leer je de geheimen van de UnderGround. En ontdek je dat alles uiteindelijk alleen maar Liefde is. 


Martijn Jansen / Het Zeeuws Kerkje

Als je het zeker weet, is dit niets voor jou (Deze sessie is volgeboekt)

In deze workshop verkennen we in een klein gezelschap de mooie en minder mooie kanten van twijfel. De start zal bestaan uit een korte samenvatting van het artikel over twijfel en het schrijfproces wat ik heb doorlopen. Met als logische disclaimer dat we niet dé oplossing vinden voor het omgaan met twijfels of ‘5 stappen om van twijfels af te komen’.Sterker nog, het zal misschien best wat rommelig worden af en toe. Want dat hoort ook bij twijfel, dat het wat minder overzichtelijk en gestructureerd is. We wisselen verhalen uit en stellen elkaar vragen, delen beschouwingen en verschillende invalshoeken. En we doen kleine bekentenissen over hoe we zelf met twijfels omgaan.  Dat zal ik ook doen aan de hand van een eigen praktijksituatie. En dat vraag ik ook van de 6 deelnemers die van harte welkom zijn!


16.45 uur - 17.15 uur

Afsluiting in loods Goes door Raoul Schildmeijer namens de Ooa

Bij de afsluiting ben ik vooral nieuwsgierig naar de oogst:
wat heeft de dag de deelnemers gebracht in hun verhouding tot het vak?
Heb je meegedaan aan het vignettenspel, dan zou ik wel willen weten hoe dat jouw positie tussen de sterren heeft verhelderd.
Heb je meegedaan aan een workshop, wat heeft dat dan gedaan voor jouw eigen professionele norm?
Heeft de workshop iets verandert aan de verwachting die je van jezelf als beroepsbeoefenaar hebt? En zo ja, wat dan?

Daarover wil ik bij de afsluiting vooral even de deelnemers aan het woord laten.

logo kloosterhof

Adres

Menu

Nieuwsbrief