Datum: 

13 December 2023

Start tijd: 

16:00

Eind tijd: 

17:30

PE uren: 

2

Videocollege Onno Bouwmeester

Onno Bouwmeester is hoogleraar Consulting and Business Ethics aan Durham University Business School (UK), Director van de VU Knowledge Hub Consulting and Professional Service Firms aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en coordinator van de MSc opleiding Management Consulting. Hij doet onderzoek naar consultants, onder andere hun ethiek, hun werksituatie en hun verhouding tot academische kennis. Hij publiceerde vele artikelen en ook verschillende boeken. Het laatste boek gaat over Business Ethics and Critical Consultant Jokes.

10 Ethische valkuilen voor consultants
Consultants krijgen in hun werk vaak te maken met ethische dilemma’s. De gemaakte keuzes halen gelukkig niet allemaal de krant. Gelukkig maar. Toch zijn ook de minder pijnlijke keuzes niet makkelijk, en kunnen ze strijdig zijn met onderdelen van de OOA gedragscode. Zulke keuzes worden aangekaart in professionele grappen. In zijn videocollege gaat hij in op de top tien aan dagelijkse ethische valkuilen, en hij legt de link met de kernwaarden in de OOA gedragscode. De top tien illustreert hij niet alleen met voorbeelden, maar ook met consultant grappen.